"Durf buiten het gebaande pad te gaan en maak het onmogelijke mogelijk" 
 


Admin gebied

Atom

2019-08-20

Inspiratieloos op en na je vakantie: wat een kado!

Behoor jij ook tot de groep mensen die vol verwachting op vakantie gaat om vol nieuwe ideeën terug te komen? Want dat zie je ook bij anderen die dan helemaal zin hebben om weer aan de bak te gaan omdat ze vol inspiratie terug zijn gekomen van vakantie? Omdat ze in alle rust allerlei nieuwe plannen hebben bedacht en dat gelijk op alle social media kanalen delen. Want halleluja op vakantie is ultiem om je inspiratietank te vullen…

Op zich ben ik dus ook zo. Ik raad je altijd aan om uit je comfortzone te gaan, je vertrouwde hokje te verlaten om nieuwe ideeën op te doen. Ik neem je niet voor niets mee de natuur in, even weg van alles. Ik probeer altijd in een dag een soort vakantiegevoel te creëren waardoor je anders naar situaties gaat kijken en daardoor ruimte krijgt voor nieuwe inzichten.

Vakantie zou ideaal kunnen zijn daarvoor. Maar dat hoeft dus niet. En weet je wat nog beter is. Helemaal geen nieuwe ideeën krijgen op vakantie. Weet je waarom niet? Dat betekent meestal dat je echt helemaal weg bent van je werk en je bedrijf en er niet eens aan denkt. Eindelijk heb je je werk ook echt thuisgelaten en ben je aan het genieten van de plek waar je bent. Je leeft in het moment. Van dag tot dag, van uur tot uur. Je bent je niet druk aan het maken over deadlines, nieuwe klanten en volgende stappen.

Nee het enige waar jij mee bezig bent is wat je die dag gaat doen. Een stadje bezoeken bijvoorbeeld. Of gaan zwemmen. Ergens gaan lunchen of verder in je boek omdat het zo spannend is. Of een potje campingvolleybal. Waar jij ook maar zin in hebt.

Voel je vooral niet schuldig als je niet aan je bedrijf denkt. Geniet ervan dat je het eindelijk een keer niet doet. Gun jezelf die paar weken per jaar inspiratieloze tijd. Die nieuwe inzichten en ideeën komen echt wel weer na de vakantie. Je hebt tenslotte een paar weken uitgestaan, dat haal je echt wel weer in. En waarschijnlijk nog beter ook want je brein vind het ook heerlijk om niet altijd na te denken en ook op vakantie te zijn. Je lijf ook trouwens. Die ontspant daardoor beter.

Inspiratieloos op vakantie zijn en terugkomen van je vakantie is een kado voor je lijf. Je gunt het je lijf om echt te ontspannen. Om te voelen wanneer het moe is en er dan ook aan toe te geven. Om te voelen wanneer het wil zwemmen om af te koelen en het dan ook te gaan doen. Om te voelen dat het tijd is om te genieten van slow food. Gun jezelf dit en voel je niet schuldig als je de social media posts langs ziet komen van anderen die wel vol inspiratie terug zijn gekomen. Denk dan gewoon: ik heb mijn lijf het allergrootste kado gegeven dat er is: ontspanning. Daardoor kan ik er nu weer tegen aan. Wedden dat de inspiratie vanzelf weer komt?

Admin - 12:59:33 | Een opmerking toevoegen